Perfecte verlichting voor Van Wezel Tegelwerken

De showroom van Van Wezel dient als inspiratiebron voor de bezoekers. “Licht speelt een grote rol in het keuzeproces van de klant.” aldus Jan van Wezel. “De tegels moeten er overal in de winkel goed uitzien, of ze nou bij het raam staan of achterin. Zo komen de klanten niet voor verrassingen te staan als ze de tegel thuis tegen de muur of op de vloer plaatsen.”
 

Lichtopbrengst en lichtkleur

Het probleem waar Van Wezel tegenaan liep is dat traditionele verlichting onderling in lichtopbrengst en –kleur erg verschilt, zelfs als hij hetzelfde type armatuur naast elkaar plaatste. “Na verloop van tijd moet je de verlichting gaan vervangen, en dan werden de verschillen erg zichtbaar. Via de groothandel werd ik toen op de producten van Klemko gewezen en kwam ik in contact met Leo van Aken.” Leo is productspecialist ledverlichting en bezocht de tegelzaak om een gepast advies te kunnen geven: “Deze situatie bracht twee uitdagingen met zich mee. Allereerst is de voorkant van de zaak voorzien van grote ramen die het daglicht mooi doorlaten. Dit licht bereikt echter de achterkant van de zaak niet, dus moesten we ervoor zorgen dat de lichtkleur door de hele zaak gelijk bleef. Daarnaast maakt Van Wezel gebruik van kasten waar de tegels op in- en uitschuifbare panelen gemonteerd zitten. Deze panelen moeten gelijkmatig verlicht worden terwijl het in- en uitschuiven niet belemmerd mag worden door het armatuur.”

Platte armatuur met ledstrip

Speciaal voor deze toepassing ontwikkelde Klemko een op maat gemaakt armatuur. Leo vertelt: “Dit platte armatuur met een ledstrip erin zorgt ervoor dat de panelen vrij kunnen bewegen. Bovendien beschikt deze verlichting over een hoge CRI (Color Rating Index), wat betekent dat het dicht in de buurt van natuurlijk daglicht komt. Zo worden alle tegels op dezelfde manier evenredig verlicht.” Daarbij wil hij nog toevoegen dat dit niet alleen van belang is bij tegelzaken: “Ook voor kledingwinkels, verfwinkels, musea, overal waar kleur belangrijk is, is goede verlichting essentieel. Het maakt producten aantrekkelijker en zorgt ervoor dat de klant precies weet wat hij koopt.” Jan van Wezel is blij met de oplossing: “Het resultaat mag er zijn en ik nodig geïnteresseerden van harte uit om de verlichting te komen bekijken als ze er meer over willen weten.”

Bent u ook op zoek naar duurzame ledverlichting en kunt u advies gebruiken bij de invulling van uw project? Neem dan contact op met de adviseurs van Klemko via info@klemko.nl

Naam *:
Email *:
Telefoon:
Vraag *:
 

* = Verplichte velden