Luxe villa’s met een bijpassend lichtbeeld

Op steenworp afstand van het authentieke vissersplaatsje Arnemuiden en het middeleeuwse stadje Veere, omsloten door het Veerse Meer, de Noordzee en de Westerschelde, worden prachtige vakantiehuizen gerealiseerd door Harbour Village. Kroneman Installatietechniek is naast o.a. de dakbedekking en de riolering tevens verantwoordelijk voor de installatie van Lumiko led-spots in deze villa’s.

Het project, wat Het Zilveren Schor wordt genoemd, moet plaats gaan bieden aan 71 vrijstaande luxe recreatiewoningen en 8 extra luxe strandwoningen. Allen met een inpandig boothuis; uniek in Zeeland en alleen op deze locatie mogelijk omdat het Veerse Meer geen eb en vloed kent. Ten tijde van schrijven is de eerste modelwoning af en is er reeds begonnen met de bouw van meerdere villa’s en de eerste strandwoningen. Rijkjan van Ginkel van Kroneman Installatietechniek, licht toe: “Deze villa’s moeten luxe uitstralen en de beleving die de verlichting oproept speelt daarbij een grote rol. Daarom hebben we gekozen voor de Bonnita uit de Lumiko serie van Klemko Techniek: een duurzame led-spot met het lichtbeeld van halogeenverlichting. Duurzaamheid is een belangrijk uitgangspunt in dit project. Naast ledverlichting dragen een hoge kwaliteit isolatie en afwerking hier aan bij.”
 

Van Ginkel raakte bekend met Klemko Techniek doordat hij verschillende werkzaamheden bij Klemko zelf uitvoerde: “Klemko heeft recent haar bedrijfspand uitgebreid en Kroneman heeft daar de installatie uitgevoerd met Klemko’s eigen Lumiko producten. Daardoor raakten wij vertrouwd met het materiaal.” Gebruiksgemak was hierin een leidende factor: “Een groot voordeel is dat de producten op elkaar zijn afgestemd. Per recreatiewoning installeren we 64 extra warm witte (2700K) Bonnita led-spots en per strandwoning 74 spots. Dan wil je dat dimmers, drivers en spots perfect met elkaar werken zodat je efficiënt kunt installeren. Bovendien kunnen de spots gedimd worden met een 1-10V potentiometer. Een groot voordeel van deze potentiometer is dat deze voorzien kan worden van alle merken schakelmateriaal. De spots zijn tevens leverbaar met een IP44 behuizing voor buiten op het terras.”
 
Om het gehele proces efficiënt te laten verlopen is ook een betrouwbare aanvoer van producten essentieel. Van Ginkel: “Oosterberg in Ede heeft speciaal artikelen op voorraad gelegd om snel met ons te kunnen schakelen. Samen met hen en de accountmanagers van Klemko waren de juiste producten beschikbaar op het juiste moment.” Terwijl we over de bouwplaats lopen geeft van Ginkel links en rechts aanwijzingen aan monteurs. Wanneer we in de modelwoning aankomen is er ook nog even tijd om van de zon te genieten op het terras aan het water. Van Ginkel: “Ik zou hier wel aan kunnen wennen. Maar voorlopig is er nog genoeg te doen!”
 
Van Ginkel verwacht namelijk nog wel een tijd bezig te zijn met de bouw van het park: “Er komt nog een horeca paviljoen met de centrale balie, een restaurant en een zwembad.” Verder ligt er nog een uitdaging bij de woningen zelf. “We zijn natuurlijk pas net met de eerste woningen begonnen. Het exterieur van deze woningen is overal gelijk, maar de eigenaren kunnen in het interieur variaties aanbrengen. Dat is zeker bij de strandwoningen van belang. Daar komt een persoonlijke inrichting nog veel sterker aan bod.” Daarvoor kijkt Van Ginkel ook naar Klemko: “Ik hoor dat er een nieuwe lijn ledverlichting is gelanceerd: Lumiko Modulair. Dan kan ik de eigenaren verschillende opties voor armaturen voorleggen en samen met hen een persoonlijk lichtbeeld samenstellen. Het is voor ons natuurlijk wel prettig als de producten bij dezelfde leverancier vandaan komen.”
 
Meer weten over het project Het Zilveren Schor? Kijk dan op www.harbourvillage.nl. Voor meer informatie over Lumiko, de Bonnita en Lumiko Modulair kunt u terecht op www.klemko.nl of bellen met 088-0023300.
 
Naam *:
Email *:
Telefoon:
Vraag *:
 

* = Verplichte velden