Klemko sponsort Clean2Antarctica

Klemko sponsort Clean2Antarctica

Klemko gelooft in duurzaamheid. Daarom zijn wij samen met onze partner de Technische Unie sponsor geworden van Clean2Antarctica. Clean2Antarctica is een initiatief om mensen te laten inzien dat afval geen last maar een waardevolle grondstof is. De Technische Unie is de hoofdsponsor van dit duurzame initiatief. Klemko steunt Clean2Antarctica via haar partner de Technische Unie. 


 

Wat is Clean2Antarctica?
C2A organiseert een zero-waste expeditie naar Antarctica. C2A laat zien dat schone en duurzame technologie werkt in de meest extreme omstandigheden. Om dit te realiseren bouwen zij een terreinwagen van hergebruikt plastic om vervolgens hiermee, als ultieme beproeving voor mens en technologie, naar de Zuidpool af te reizen.

Solar Voyager
De Solar Voyager is het vervoermiddel van deze expeditie. De terreinwagen loopt op zonnenenergie en zal voornamelijk bestaan uit hexcores. Een hexcore is afvalplastic omgezet tot printerdraad waarmee 3D printers onderdelen printen voor de kern van de Solar Voyager. De body van de Solar Voyager is door de hexcores constructie zeer licht terwijl het materiaal toch sterk genoeg is om de avonturiers te beschermen en isoleren tijdens de uitzonderlijk extreme omstandigheden. 

 


De expeditie

De avonturiers van deze expeditie heten Wilco van Rooijen en Edwin ter Velde. Samen zullen zij 2.300 km afleggen van Union Glacier naar de geografische Zuidpool. De vijandige omgeving is ook een hele beproeving: er zijn geen wegen op Antarctica en als de Voyager ermee ophoudt zullen zij zichzelf moeten redden onder barre omstandigheden. 

Een duurzame leefstijl geeft geen beperking maar levert ons juist eindeloze mogelijkheden op. Klemko ondersteunt deze gedachte en daarom ook het initiatief van C2A via de Technische Unie. 

Klemko wenst de TU en het C2A-team veel succes bij hun expeditie.

Meer interesse? https://www.clean2antarctica.nl/ https://www.technischeunie.nl/alles-over/c2a

 

Naam *:
Email *:
Telefoon:
Vraag *:
 

* = Verplichte velden